Golvläggning

Golvläggning Trägolv – Plastgolv – Textilgolv

Vi utför golvläggning av trägolv, plastgolv och textilgolv. Vi har erfarenheten och duktiga golvläggare som ser till att jobbet blir rätt utfört. Om man ska såga till en golvbräda eller göra ett hack med sticksåg så sågar vi helst underifrån. Det ger det finaste resultatet och man slipper att träet flisar sig på ovansidan, gäller alla sorters trägolv, även klickgolv i exempelvis laminat eller linoleum.

Lägga golv runt ett rör

Om det finns rör i rummet som golvet ska läggas runt är det är en bra idé att planera i förväg hur det ska passas. Vi ser till att det blir snyggt och får exempelvis ihop det med hjälp av en skarv eller sågar ett hål som går halvt in i varje golvbräda. Lägger vi ett flytande golv är det viktigt att det är luft kvar i vid kanter och vid väggar samt rörgenomföringar.

Acklimatisera brädorna så att de inte slår sig

Innan det nya golvet ska läggas in ska golvbrädorna acklimatiseras. Om golvbrädorna har ungefär samma temperatur som rummet de ska läggas i undviker man att träet slår sig. Vi erbjuder acklimatiserat golv men lägger även in kundens golv. Beställer du golvet själv är det därför en bra idé att beställa brädorna i förväg och förvara dem inomhus, helst i rummet som de ska läggas i. Då vänjer sig golvet vid luftfuktigheten och temperaturen.

Rätt verktyg för golvläggning

Vi använder rätt verktyg vid golvläggning. Vi ser även till att golven linjerar med skåp eller rummets utformning. Det är även viktigt att vara uppmärksam på det underliggande materialet, om det kräver en fuktspärr eller exempelvis akustiska mattor som dämpar ljud. Kontakta oss för en kostnadsfri offert på ditt golv eller badrum!

 

 

Säters Golvtjänst AB | Kristinegatan 1B, 783 30 Säter | Tel: 0225 – 527 27 | Epost: info@satersgolvtjanst.se

Hemsida drivs av Annonspartner Sverige AB